Τα ριάλλια τους και εσείς… τραγουδάτε!

Τα ριάλλια τους και εσείς… τραγουδάτε!

Του Κυριάκου Ανδρέου
Άκουγα προσφάτως τους εκπροσώπους κομμάτων να επιχειρούν να δικαιολογήσουν το γεγονός ότι σωστά πήραν όλη τη χορηγία τους για το 2021 από τον προϋπολογισμό της Βουλής διότι έχουν και μια προεκλογική εκστρατεία τα πλάσματα να τρέξουν. Και έχουν και έξοδα, και τα σχέδια του Υπουργείου Εργασίας πλέον, μετά την κατακραυγή σταμάτησαν να τους περιλαμβάνουν. Τι και αν κάποια από αυτά τα κόμματα μπορεί να μην τα καταφέρουν να ξαναμπούν στη Βουλή τον Μάιο; Τι και αν τα μεγάλα μπορεί να απωλέσουν από το ποσοστό τους, από αυτό που εξαρτάται και το ύψος της χορηγίας; Ψιλά γράμματα.
Αναπόφευκτα έκανα τη σύγκριση με τις διάφορες παροχές του κράτους σε δυσπραγούντες ακόμα και με τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και των αξιωματούχων. Γιατί δεν τα δίνουμε καλέ από τον Ιανουάριο όσα έχουν να παίρνουν και τα δίνουμε με το μήνα; Μα μόνο τα κόμματα εν τόσο έξυπνα; Ξέρετε αν δεν ζούσαμε σε τέτοια κατάντια αυτή η πρακτική θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Όταν όμως ζούμε σε ένα κράτος που υπολειτουργεί τα πουπανοπρίτζια ενοχλούν. Άστε που κάθε φορά που προκύπτει ένα θέμα και αρχίζει η κατακραυγή του κόσμου η απάντηση η ίδια «ξέρετε δεν έχουμε χέρια. Θέλουμε και άλλους λειτουργούς, θέλουμε προαγωγές, πλήρωση κενών θέσεων».
Μα πως γίνεται πάντα να λείπουν χέρια αλλά στη Βουλή αυτοί παπάδες και τατάδες; Τα υφιστάμενα χέρια τι κάνουν όταν μια αίτηση για ΕΕΕ παίρνει μήνες για να εξεταστεί ενώ δυσπραγούντες φτάνουν στην απόγνωση; Τι  κάνουν σε όλες τις υπηρεσίες, στα νοσοκομεία πολύ περισσότερο, όπου δηλαδή καταφεύγουν οι φτωχοί του τόπου; Γιατί για τους φτωχούς δεν υπάρχουν ποτέ χέρια; Και γιατί για το χρήμα βρίσκονται και με το παραπάνω χέρια να σταμπάρουν εγκρίσεις; Ποιον περιπαίζουν αλήθεια;
Για την εφάπαξ χορηγία κομμάτων υπάρχει ρευστό. Αλλά για την κ. Μαρία που είχε ένα έμβασμα από το παιδί της, το ΕΕΕ είναι απίστευτο πόσο τάχιστα το εντοπίζει και της κόβει το επίδομα. Ή που για να συνεχίσει ένα παιδί με σύνδρομο down να στηρίζεται από το κράτος θα πρέπει να αξιολογείται και να ταλαιπωρείται. Τέτοιο κράτος είμαστε ρε κοπέλια. Τέτοιο κράτος… Αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτει. Αν είσαι ενας ματσό που θέλει να ρίξει σπηλιά να κτίσει οκέλλα είναι τάχιστοι στην εξυπηρέτηση. Αν θέλεις μια τελική έγκριση για το σπίτι σου στη Λακατάμεια, να περιμένουν τα εγγόνια σου. Που είναι το κράτος προνοίας, η δίκαιη κοινωνία που μας πελεκούν; Για ποιο λόγο τους πληρώνουμε; Διότι εμείς τους πληρώνουμε. Καταλήγω με την ευχή στη Βουλή να ήταν πάντα τόσο ορεξάτοι για δουλειά όσο γίνονται όταν θέλουν να επανεκλεγούν. Ντροπή τους.

Share this post