Παθήματα…αμάθητα, γεγονότα που αρχειοθετούνται

Παθήματα…αμάθητα, γεγονότα που αρχειοθετούνται

Ευτυχώς που υπάρχουν οι μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο και οι εξαγγελίες, δηλώσεις και υποσχέσεις κυβερνώντων και αντιπολιτευόμενων διατηρούνται. Πως μου ήρθε ξανά αυτό τώρα; Είναι που κάθε φορά που γίνεται ένα κακό, που ξεσπάει ένα σκάνδαλο, μαζεύονται όλοι όπως τα κοράκια από πάνω του και είναι πάντα έτοιμοι για να δώσουν λύσεις. Όλοι τοποθετούνται, όλοι εισηγούνται λύσεις, η κυβέρνηση εξαγγέλλει μέτρα. Τάζει ειδικούς και μελέτες. Διορίζει ερευνητικές επιτροπές με ανακυκλώσιμα μέλη… Και τι γίνεται; Μας βρίσκει ξανά το κακό και ξανά μανά οι επιμηθείς.
Ξέρετε αλήθεια πως οι κυβερνώντες, και αυτοί και οι προηγούμενοι ποντάρουν στο ότι δεν θυμόμαστε; Στο ότι ξεχνάμε τι μας τάισαν χθες; Δείτε λόγου χάρη την περίπτωση του τραγικού θανάτου της Φραντζή, ύστερα του φονικού του ζεύγους στον Στρόβολο. Όλοι έχουμε κάτι να πούμε, όλοι να κρίνουμε και να επικρίνουμε. Και μετά; Μετά προχωράμε σε άλλη είδηση. Αυτά όσον αφορά κοινωνικές παθογένειες.
Το κούρεμα το θυμάστε; Τον Συνεργατισμό; Το ξανάγραψα σε άλλες περιπτώσεις. Οι αρμόδιοι έμαθαν να μην λένε πολλά. Αφήνουν τον κόσμο να ξεθυμαίνει μέσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για τους παλαιότερους στον καφενέ και στις μαζώξεις (προσοχή μέχρι 10). Μετά ρίχνουν εξαγγελίες. Πετάνε και ένα επίδομα και ξοφλάνε. Αλήθεια γιατί έμειναν Δεκέμβριο να υλοποιήσουν τη δέσμευση για αύξηση του επιδόματος χαμηλοσυνταξιούχου; Στο μεταξύ ηλικιωμένοι πεθαίνουν επειδή δεν τους προστατεύσαμε από τον κορωνοϊό, στην Κύπρο καταφθάνουν ασυνόδευτα που δεν έχουμε που να τα βάλουμε επειδή κάποιοι ρατσιστές φωνάζουν, οι δρόμοι λαντώνουν με μια μπόρα μισής ώρας, το πολιτικό ζήτημα παραμένει άλυτο και ξανά μανά η συζήτηση για το ρόλο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Πείτε μου δεν είμαστε ένας μεγάλος καφενές; Είμαστε. Και φταίμε γιατί συνεχίζουμε να παραγγέλλουμε τον ίδιο καφέ που φτύνουμε μόλις μας τον φέρουν. Κάθε μέρα. Κάθε μέρα.
Φτάνει πια. Τους είδαμε, τους μάθαμε. Πότε επιτέλους θα αρχίσει η αντίδραση στη δράση τους; Πότε θα γίνει κάτι για μας; Για το κοινό καλό; Πότε θα αντιδράσει έστω και ένας αξιωματούχος και να πει «εγώ παραιτούμαι. Δεν αντέχω την ξιμαρισιά». Διότι κύριοι και εσείς που μένετε για να φωνάζετε συνθήματα ενώ αμείβεστε έχετε την ίδια ευθύνη. Γιατί μένετε και δεν φεύγετε για να σοκαριστεί και η κοινή γνώμη; Το «εγώ τα έλεγα», το χορτάσαμε…
ΥΓ: Καλή χρονιά με υγεία να έχουμε, τούτους όλους δυστυχώς ούτως ή άλλως θα τους έχουμε.
Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "ΕΛΑ... ΓΙΑ To ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ NA To ΧΕΙΡΙΣΤΕΙΤΕ ΟΠΩΣ ΣΕΛΙΔΑ 5... ΓΙΑ TO ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙ TO ΤΑΔΕ KOMMA ΓΙΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ NA ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ B ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΛΟΤΟ 'ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΘΥΜΟΙ NA ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'.. ΚΡΙΣΕΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ GTANGd"
4
1 κοινοποίηση
Μου αρέσει!

Σχόλιο
Κοινοποίηση

Share this post