Μουσείο Χελώνων Ίνειας: Το επόμενο εμπλουτιστικό έργο στον Ακάμα

Μουσείο Χελώνων Ίνειας: Το επόμενο εμπλουτιστικό έργο στον Ακάμα

Επιπρόσθετο ποσό ύψους 368 χιλιάδων ευρώ, που προέκυψαν από εξοικονομήσεις πιστώσεων άλλων τμημάτων του υπουργείου, παραχώρησε ο Υπουργός Εσωτερικών στο Κοινοτικό Συμβούλιο Ίνειας, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την λειτουργία του πρώτου στην Κύπρο Μουσείου Χελώνων.

Αυτό ανέφερε  ο Έπαρχος Πάφου, διευκρινίζοντας ότι ήδη από το 2018 είχαν παραχωρηθεί στην κοινοτική αρχή άλλες 150 χιλιάδες ευρώ με τα οποία αγοράσθηκε με προσφορές μέσω της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου ηλεκτρονικός εξοπλισμός και διοράματα για το μουσείο.

Η Μαίρη Λάμπρου τόνισε ότι μετά την παραχώρηση των 368 χιλιάδων ευρώ, προωθείται από το γραφείο της η διαδικασία της προκήρυξης προσφορών που αφορούν στον υπόλοιπο αναγκαίο εξοπλισμό και εκθεμάτων υλικού προβολής του μουσείου.

« Κτιριολογικά ο χώρος του προτιθέμενου μουσείου έγινε από το 2015-16 στα πλαίσια διαμόρφωσης της πλατείας», ανέφερε η Έπαρχος Πάφου. « Ο Υπουργός παραχώρησε τις πιστώσεις στα πλαίσια ενδιαφέροντος του για αναβάθμιση των κοινοτήτων του Ακάμα. Το μουσείο αναμένεται να προσελκύσει επισκέπτες στην περιοχή που θα μπορούν να επισκεφθούν και άλλους χώρους ενδιαφέροντος, όπως το μουσείο γεωλογίας και παλαιοντολογίας Ακάμα στις Πάνω Αρόδες, το Περιβαλλοντικό Κέντρο Κάθηκα και άλλα».

Share this post