Παραμονή Χριστουγέννων στη Μακαρίου: Mικροί και Μεγάλοι έστειλαν το μήνυμα πως όποιος φυτεύει ένα δέντρο φυτεύει μιαν ελπίδα!

Παραμονή Χριστουγέννων στη Μακαρίου: Mικροί και Μεγάλοι έστειλαν το μήνυμα πως όποιος φυτεύει ένα δέντρο φυτεύει μιαν ελπίδα!

Για 23η χρονιά, η Πράσινη Ασπίδα μοίρασε 2000 δενδρύλλια ,πακέτα αγάπης, γλυκά και ρούχινες τσάντες την παραμονή των Χριστουγέννων στη Λευκωσία, στέλλοντας σε όλους μηνύματα αγάπης για το περιβάλλον!
Την παράσταση έκλεψαν τα τραγούδια που έγραψαν μαθητές με θέμα τα δάση.”Οξυγόνο”, “Άνθρωπε μάθε ν’ αγαπάς την ομορφιά της φύσης”,τραγούδησαν τα παιδιά στέλλοντας σε όλους το ξεκάθαρο μήνυμα πως είναι θλιβερό τα δάση μας να καίμε αφού θα έρθει η στιγμή που μέσα μας θα κλαίμε.

Για τη δημοτική εκπαίδευση το πρώτο βραβείο πήρε ο Στυλιανός Πάρπας με το τραγούδι “Οξυγόνο” , από το Δημοτικό Σχολείο Τσερίου Β.
Για τα γυμνάσια το πρώτο βραβείο πήρε το τραγούδι ” Μάθε ν’ αγαπάς” σε στίχους της Δέσποινας Τυμπιώτη, Μουσική Δέσποινας Κυπριανού και Ερμηνεία Κυριακής Ξιναρή του Γυμνασίου Αγ Ιωάννη Χρυσοστόμου, Λακατάμιας.
Για το Λύκειο, το πρώτο βραβείο πήρε η Μυρτώ Οικονομίδου με το τραγούδι ” Δέντρα” σε στίχους, σύνθεση και ερμηνεία της ίδιας.

Δόθηκαν ακόμα και τρεις έπαινοι στους Κυπριανό Γαβριήλ, Λύκειο Παλιομετόχου, Κυριάκο Κέλλουρα,Γυμνάσιο Σολέας και Θεοφάνους Χρυσή , Δημοτικό Σχολείο Λατσιών Β.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε εκ μέρους του Προέδρου ο Υπουργός Γεωργίας κύριος Πέτρος Ξενοφώντος, ενώ παρόν ήταν και ο Υπουργός Ενέργειας κύριος Γιώργος Παπαναστασίου. “Τα δέντρα και τα δάση διαδραματίζουν ένα πολλαπλό ρόλο», ανέφερε ο κύριος Ξενοφώντος σημειώνοντας ότι τα δασικά οικοσυστήματα αποτελούν την κορωνίδα του φυσικού περιβάλλοντος, συμβάλλοντας στην περιβαλλοντική, κοινωνική, πολιτιστική, οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστεί η προστασία και η αειφόρος ανάπτυξη των δασών, ώστε τα οφέλη αυτά να συνεχίσουν να προσφέρονται απλόχερα στους πολίτες.

Ο Υπουργός Εμπορίου, Ενέργειας και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου, στον δικό του χαιρετισμό, είπε ότι το δάσος είναι πηγή ζωής και γι’ αυτό πρέπει να τα προσέχουμε. «Να φυτεύουμε δέντρα, να κάνουμε κι άλλα δάση και όπου υπάρχει χώρος να βάλουμε δέντρα», είπε, αναφέροντας ότι αυτός είναι και ο τρόπος να αφαιρέσουμε από το περιβάλλον το διοξείδιο του άνθρακα.

Ο Πρόεδρος της «Πράσινης Ασπίδας», Κυριάκος Ανδρέου, ανέφερε ότι για 23η χρονιά η οργάνωση βρίσκεται στην καρδιά της Λευκωσίας τα Χριστούγεννα, προσφέροντας δενδρύλλια. Αναφερόμενος στο έργο «You Reforest Cyprus» είπε ότι βρίσκεται στον Ξυλιάτο και έχει μέσα 100.000 δενδρύλια, τα οποία μεγαλώνουν οι εθελοντές, με σκοπό να συμβάλουν στην προσπάθεια του Τμήματος Δασών για δεντροφυτεύσεις.«Εύχομαι επιτέλους τα λόγια να γίνουν πράξη», είπε, λέγοντας ότι μέχρι τώρα δεν είχαν ιδιαίτερη στήριξη από την πολιτεία. Αναφορικά με τον Ακάμα, είπε ότι το σημαντικό είναι να σταματήσει «το κυνήγι, οι μηχανές και τα αυτοκίνητα».

Παιδιά φύτεψαν σπόρους και διακόσμησαν γλαστράκια , στέλλοντας σε όλους το ξεκάθαρο μήνυμα της αγάπης και φροντίδας προς τα δέντρα που μας παρέχουν οξυγόνο! H Πράσινη Ασπίδα τίμησε τον φίλο Αχιλλέα Δημητριάδη ο οποίος πάντοτε στηρίζει τις εκδηλώσεις μας.

Η Πράσινη Ασπίδα εύχεται σε όλο τον κόσμο Χρόνια Πολλά, υγεία και αγάπη και όμορφες στιγμές με τους αγαπημένους σας!

Share this post