ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΣΙΝΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ! ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΣΙΝΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ! ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε η φετινή φυτευτική περίοδος με τη φύτευση 700 νέων δενδρυλλίων στην Αγία Βαρβάρα. Για άλλη μια φορά ο κόσμος που μαζεύτηκε μας συγκίνησε με το ανιδιοτελές και πραγματικό ενδιαφέρον του για τον τόπο μας. Γονείς με μικρά παιδιά, καθηγητές με τους μαθητές  τους , οργανωμένα σύνολα, ακόμα και άνθρωποι με κινητικά προβλήματα, ταξίδεψαν από διάφορα μέρη της Κύπρου, το  Σάββατο  14 Οκτωβρίου το  πρωί δίνοντας δυναμικά το παρόν τους και στέλνοντας σε όλο τον κόσμο το μήνυμα πως όλοι μαζί μπορούμε να σώσουμε τη γη, να πρασινίσουμε την Κύπρο μας και να δώσουμε έτσι ελπίδα στις νέες γενιές.

Της δεντροφύτευσης προηγήθκε συνέδριο , παρουσία 100 περίπου ατόμων σε αίθουσα της κοινότητας με θέμα Κλιματική Αλλαγή και βιοποικιλότητα, στο οποίο ακούστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες.  Ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Δρ Σπύρος Σφενδουράκης εξήγησε με παραδείγματα πώς υποβαθμίζεται το φυσικό  περιβάλλον  από την λανθασμένη παρέμβαση του ανθρώπου σε αυτό. Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του ότι η Κύπρος είναι η νούμερο 1 χώρα στον κόσμο σε άγχος που σχετίζεται με το νερό.  Ο Γραμματέας του συνδέσμου  μελισσοκόμων Κύπρου κύριος  Δημήτρης Παναγή μίλησε για τον ρόλο των μελισσών ως επικονιαστών  της φύσης και εξήγησε με πολύ παραστατικό τρόπο τους κινδυνους που αντιμετωπίζουν και  την ανάγκη για προστασία τους. Η αντιπρόεδρος της Πράσινης Ασπίδας κυρία Μαρία Θεοδοσιάδου παρουσίασε το θέμα Αγροδασοκομικά Συστήματα και εξήγησε πώς η συνύπαρξη δασικών με γεωργικά φυτά είναι πλέον η σημαντικότερη γεωργική καινοτομία στην Ευρώπη τον 21ο αιώνα για την προστασία του περιβάλλοντος και την  προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στον σχεδιασμό και την  ολοκλήρωση αυτών των δύο  εκδηλώσεων. Το κοινοτικό συμβούλιο Αγίας Βαρβάρας, τον καθηγητή Σπύρο Σφενδουράκη, τον Σύνδεσμο Μελισσοκόμων Κύπρου, το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο, τους αναδόχους που υιοθέτησαν δενδρύλλια και τους εκατοντάδες εθελοντές που έτρεξαν να βοηθήσουν!

Ραντεβού στην Παλώδια Λεμεσού στις 19 Νοεμβρίου με 2000 δενδρύλλια! Σας περιμένουμε!

           

 

 

Share this post