Μεγάλη δεντροφύτευση στον Δήμο Αθηένου,το Σάββατο 27/3

Μεγάλη δεντροφύτευση στον Δήμο Αθηένου,το Σάββατο 27/3

Tο Σάββατο 27/3/2021 ο Δήμος Αθηένου  σε συνεργασία με την Πράσινη Ασπίδα   και το Greenpresscyprus.news και το ίδρυμα Ελπίδα Ζωής οργανώνουν μεγάλη δεντροφύτευση στο λόφο Σαπουνά , τον λόφο πριν την είσοδο της Αθηένου από τον δρόμο Λάρνακα-Αβδελλερό Αθηένου.

Η δεντροφύτευση θα ξεκινήσει στις 11:00 π.μ και στόχο έχει  να φυτευτούν 500 δέντρα σε αρχικό πλάνο με δυνατότητα επέκτασης στα 2000 δέντρα στο μέλλον.  Η δενδροφύτευση γίνεται στο πλαίσιο της δράσης ΥοureforestCyprus που αποτελεί έργο της Πράσινης ασπίδας και στοχεύει στην αναδάσωση του τόπου μας.

Ενημερώνεται  το κοινό ότι έχουν εξασφαλιστεί οι απαιτούμενες άδειες από το Υπουργείο  Υγείας και το τμήμα δασών ενώ θα ληφθούν όλα τα μέτρα εναντίον του κορωνοϊού. Για να είναι όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη η εμπειρία της δενδροφύτευσης  θα προσφερθούν  σνακ  και χυμοί  ενώ η Πράσινη Ασπίδα θα δώσει   καπελάκι για τον ήλιο  και δίπλωμα συμμετοχής σε όλους τους παρευρισκόμενους. Στην εκδήλωση θα παραστεί και ο Υπ. Γεωργίας κ. Κώστας Καδής.

Προσκαλούνται όσοι μπορούν  να παρευρεθούν σε αυτή την όμορφη εκδήλωση για να στηρίξουν  έμπρακτα την προσπάθειά  για αναχαίτιση των δυσμενών συνεπειών των κλιματικών αλλαγών στον τόπο μας.  Καλούνται οι  συμμετέχοντες να προσέλθουν φορώντας τις μάσκες τους και να τηρούν τις ανάλογες αποστάσεις.

Όποιος επιθυμεί να λάβει μέρος, μπορεί να συμπληρώσει την πιο κάτω δήλωση  συμμετοχής για να του αποσταλούν οδηγίες καθώς και χαρτί διακίνησης για το σκοπό αυτό ή να το δηλώσει στα γραφεία του Δήμου τηλεφωνικά στη δωρεάν γραμμή τηλ. 24524004.

Λόφος Σαπουνάς ερχόμενοι από Λευκωσία

Δήλωση συμμετοχής: https://forms.gle/q9iWm8VNcZxjh8tm8

 

Share this post