Αθθυμάστε τα ελαστικά;

Αθθυμάστε τα ελαστικά;

Τον περασμένο Οκτώβριο πληροφορηθήκαμε αρμοδίως πως ολοκληρώθηκε επιτυχώς η μεταφορά 1.800 τόνων αποβλήτων ελαστικών προς την Τσιμεντοποιία Βασιλικού, «όπου τυγχάνουν ολοκληρωμένης διαχείρισης, με τρόπο που να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία και η προστασία του περιβάλλοντος».
Όπως αναφερόταν σε ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης αυτής φάσης, θα αρχίσει σύντομα η μεταφορά και η διαχείριση των αποβλήτων ελαστικών που βρίσκονται αποθηκευμένα σε λατομικό χώρο στον Άγιο Σωζόμενο.
Τα απόβλητα ελαστικών που μεταφέρθηκαν στο Βασιλικό βρίσκονταν στη βιομηχανική ζώνη Ιδαλίου και η μετακίνησή τους άρχισε συντονισμένα από τον περασμένο Αύγουστο, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις πληροφορίες για κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς με σοβαρές συνέπειες στο περιβάλλον.
Το Υπουργείο Γεωργίας έχει συνάψει συμφωνία με την Τσιμεντοποιία Βασιλικού, βάσει της οποίας στον κύκλο εργασιών της διοχετεύονται μια σειρά από απόβλητα και τυγχάνουν διαχείρισης με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, συμβάλλοντας στην ορθολογική τους επεξεργασία. Ωστόσο καλούμε τους αρμόδιους να μας πουν: τι συνεπάγεται αυτή η διαχείριση και πως ελέγχεται; Σε πόσες άλλες περιοχές συσσωρεύονται ακόμη ελαστικά και τι κάνει για αυτά; Πως προστατεύει τους πολίτες από την καύση τους δεξιά και αριστερά;

 

Share this post