Απεσιάς: Ανεξέλεγκτο πύρινο μέτωπο έκανε στάχτη ολόκληρες περιοχές, μεμονωμένες οικίες και υποστατικά

Απεσιάς: Ανεξέλεγκτο πύρινο μέτωπο έκανε στάχτη ολόκληρες περιοχές, μεμονωμένες οικίες και υποστατικά

Καταστροφική αναζωπύρωση της φωτιάς στην περιοχή Άλασσας έκανε στάχτη ολόκληρες περιοχές, μεμονωμένες οικίες και υποστατικά
Στη μάχη και δώδεκα πτητικά μέσα, περιλαμβανομένου και ιορδανικού αεροπλάνου. Σήμερα αναμένεται βοήθεια από Ελλάδα, Λίβανο και Ισραήλ
Κ. Κώστα: «Καίγονται τα πάντα από Απαισιά προς Γεράσα και Αψιού… Θυμός τζιαι δάκρυα, προέχει όμως να σωθούν άνθρωποι»

Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Πυροσβέστης τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά την προσπάθεια κατάσβεσης του μετώπου στην Απεσιά. Στο σημείο σπεύδει ασθενοφόρο. Πρόκειται για θλαστικό τραύμα το οποίο δεν εμπνέει ανησυχία, όπως μας ενημέρωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

11:49
Δεύτερο ελικόπτερο μας αποστέλνει ο Λίβανος

Στη μάχη με τις φλόγες ρίχθηκαν τα δυο ελληνικά Canadair μέσω του ευρωπαικού μηχανισμού, καθώς και τα ιορδανικά αεροσκάφη. Ο Λίβανος θα μας αποστείλει σύμφωνα με πληροφορίες και δεύτερο ελικόπτερο.

11:48
Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας: Η Ελλάδα συνδράμει την Κύπρο με δύο αεροσκάφη για την αντιμετώπιση της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς

Η Ελλάδα θα αποστείλει στην Κύπρο 20 τόνους επιβραδυντικού υγρού, επίσης μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Σημειώνεται ότι η ελληνική συνδρομή στην Κύπρο έρχεται λίγες μέρες μετά την άμεση συνδρομή που παρείχε η Κύπρος με δύο αεροσκάφη τύπου Air-Tractor προς την Ελλάδα, που πλήττονταν από μεγάλες δασικές πυρκαγιές.

11:33
Ολονύκτια προσπάθεια συνεργείων της ΑΗΚ για αποκατάσταση του δικτύου στη Λεμεσό

Τα συνεργεία της ΑΗΚ κατέβαλαν ολονύκτια προσπάθεια για επιδιόρθωση των καμένων πασσάλων για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην περιοχή της πυρκαγιάς που μαίνεται στη Λεμεσό, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ το πρωί της Δευτέρας η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου. Σημείωσε ότι σήμερα αναμένεται η πλήρης επαναφορά του δικτύου ηλεκτροδότησης.

GREEN PRESS CYPRUS.NEWS

Share this post