Κρίσιμη μάχη με ενισχύσεις από αέρος για να σωθεί ο “πνεύμονας” του Μαχαιρά

Κρίσιμη μάχη με ενισχύσεις από αέρος για να σωθεί ο “πνεύμονας” του Μαχαιρά

ε το πρώτο φως της ημέρας επανήρχισαν οι επιχειρήσεις από αέρος μετά την ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι επίγειες δυνάμεις για περιορισμό της εξάπλωσης της τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιάς που έθεσε σε συναγερμό ολόκληρη την Κύπρο.

Οι πρωινές ώρες θεωρούνται κρίσιμες καθώς οι καιρικές συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές παρά το υπόλοιπο της ημέρας, με τις ομάδες πυρόσβεσης, τους εθελοντές αλλά και κάτοικους της περιοχής να μάχονται κατά του χρόνου που μετρά αντίστροφα.

Η πυρκαγιά άρχισε το μεσημέρι του Σαββάτου από περιοχή της Κοινότητας Αρακαπά και λόγω των σφοδρών ανέμων, την πυκνή βλάστηση και τη μορφολογία του εδάφους εξαπλώθηκε ραγδαία στα χωριά Αρακαπά, Επταγώνια, Μελίνη, Οδού, Άγιοι Βαβατσινιάς, Άγιος Κωνσταντίνος, Συκόπετρα, Διερώνα.

Σημειώνεται ότι για την πρόκλησή της συνελήφθη 67χρονος ο οποίος φέρεται να καψάλιζε χόρτα, από το τεμάχιο του οποίου ξέσπασε η φωτιά.

Στις 9:30 θα οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού ο 67χρονος που συνελήφθη για την πρόκληση της πυρκαγιάς. Ο 67χρονος φέρεται να καψάλιζε χόρτα στο τεμάχιό του, από όπου και ξεκίνησε η φωτιά, ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμειξη.

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, αναμένεται να ενισχυθούν οι άνεμοι, κάτι που θα δυσκολέψει ιδιαίτερα το έργο της πυρόσβεσης.

Share this post