Σε συναγερμό από σήμερα το Τμήμα Δασών για πυρκαγιές

Σε συναγερμό από σήμερα το Τμήμα Δασών για πυρκαγιές

Σήμερα 1η Μαΐου, αρχίζει η περίοδος ψηλού κινδύνου έκρηξης και επέκτασης των δασικών πυρκαγιών. Μάλιστα, εκτιμάται ότι λόγω των πολλών χόρτων (για τους ειδικούς χορτοβρίθεια), αποτέλεσμα των ευλογημένων βροχών, αυτός ο κίνδυνος φέτος, θα είναι ακόμα μεγαλύτερος.

Το Τμήμα Δασών θα ριχτεί στη μάχη, καλύτερα οργανωμένο και ενισχυμένο σε οχήματα και εξοπλισμό, σε σύγκριση με τα τελευταία χρόνια. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, είναι όμως ΒΕΒΑΙΟ, πως ότι και να παρατάξει, από μόνο του δεν μπορεί να πετύχει στο ακέραιο το μεγάλο στόχο για προστασία των δασών μας από τις πυρκαγιές. Η συνεργασία και η αλληλοβοήθεια με όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Έπαρχοι και Τοπικές Διοικήσεις, Πολιτική Άμυνα, Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, Αστυνομία και Εθνική Φρουρά είναι δεδομένη αλλά και πάλι δεν είναι αρκετή.

“Χρειαζόμαστε και τη δική σας βοήθεια. Η αντιμετώπιση των πυρκαγιών είναι ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Ελάτε ο καθένας από εσάς για να συστρατευθούμε όλοι μαζί. Χρειαζόμαστε και θα αξιοποιήσουμε τους εθελοντές μας. ΜΠΟΡΟΥΜΕ και ο τρόπος είναι απλός, ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΞΕΝΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ”, σημειώνει και καλεί το κοινό σε συστράτευση για να προστατεύσουμε τα δάση μας, να προστατεύσουμε αυτό τον εθνικό πλούτο και κληρονομιά, για να συνεχίσουν να μας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, να είναι πηγή ζωής, μα πάνω απ’ όλα να τα χαιρόμαστε και να τα απολαμβάνουμε.

Share this post