Στροφή στο μεταφυσικό – Γράφει η Δέσποινα Δημότση

Στροφή στο μεταφυσικό – Γράφει η Δέσποινα Δημότση

%ce%b4%ce%b5%cf%83%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bd%ce%b1-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%84%cf%83%ce%b7Γράφει η Δέσποινα Δημότση.

Οι ιστορίες δράσης και μυστηρίου τα τελευταία χρόνια έχουν την τιμητική τους καθώς το κοινό φαίνεται να τις προτιμά πολύ περισσότερο απ’ ότι πριν. Τα ειδικά εφέ είναι περισσότερο αληθοφανή και οι κάθε είδους χαρακτήρες μοιάζουν πλέον με το αγόρι ή κορίτσι της διπλανής πόρτας. Βαμπίρ, μάγισσες, λυκάνθρωποι και ζόμπι έρχονται να προστεθούν στους τυπικούς αγγέλους του σκότους, σχιζοφρενείς δολοφόνους κτλ. Όμως πως πραγματοποιήθηκε αυτή η στροφή στο μεταφυσικό;

 

Στην πραγματικότητα βοήθησε κατά πολύ η τεχνολογική πρόοδος αλλά και η καινοτομία. Το κοινό είχε κουραστεί να βλέπει κάθε χρόνο τις ίδιες ιστορίες να επαναλαμβάνονται συνεχώς με λίγες μικρές τροποποιήσεις.  Οπότε οι φαν αυτού του είδους προτίμησαν τους νέους χαρακτήρες συν τους χαρακτήρες των κόμικς της Marvel. Αλλά δεν έμειναν μόνο εκεί. Όλο και περισσότεροι τηλεθεατές φαίνεται να επιλέγουν τις μεταφυσικές ταινίες και σειρές καθώς είναι συνδυασμένες με ίντριγκες οπότε θα έλεγε κάποιος ότι έχουν πλέον πάρει τη θέση της παλαιάς σαπουνόπερας.

the-vampire-diaries-1

Τι άλλο όμως θα μπορούσε να «κερδίσει» έναν νέο τηλεθεατή; Μήπως η αίσθηση της εξερεύνησης αλλά και των θεωριών συνομωσίας; Σίγουρα παίζουν μεγάλο ρόλο όλο αυτά ειδικά όταν κανείς μας πλέον δεν αρκείται στο να παρακολουθήσει μια απλή ιστορία. Θα κινήσει το ενδιαφέρον του το καινούργιο και το διαφορετικό. Βάσει των γεγονότων της εποχής μας πολλοί περισσότεροι άνθρωποι πλέον πιστεύουν στις θεωρίες συνομωσίας και τείνουν να τις εξερευνούν κιόλας μέσα από βιβλία αλλά και άρθρα στο ίντερνετ. Ακόμα και περιοδικά κυκλοφορούν με «ιδιαίτερα» θέματα που δεν αναφέρονται στον κοινό μέσο αναγνώστη. Με τα γεγονότα στην πολιτική και την οικονομία να καλπάζουν δεν θα μας έκανε εντύπωση πλέον μαζί με όσα μας συμβαίνουν να μας εμφανιστεί και ένας εξωγήινος. Και για τους πιο ενημερωμένους, μπορεί και να είναι ήδη ανάμεσά μας και να μας παρακολουθούν. Τα άρθρα περί όντων που κατοικούν στην γη, μοιάζουν σαν άνθρωποι αλλά δεν έχουν ανθρώπινο DNA ποικίλλουν δίνοντας μάλιστα πολλά στοιχεία με φωτογραφίες και βίντεο.

Κάποιοι – πιο τολμηροί – θεωρούν ότι όλοι αυτοί οι φανταστικοί χαρακτήρες δεν είναι και τόσο φανταστικοί όσο νομίζουμε. Κάποιοι πιστεύουν πως υπάρχουν στ’ αλήθεια και ότι το Χόλυγουντ προσπαθεί να μας το φέρει με τρόπο! Όπως και να χει οι τοπικές ιστορίες φαντασμάτων, που έχουν αποδειχθεί και από μαρτυρίες, είναι πολύ κοντά σε αυτό το μεταφυσικό που μας παρουσιάζουν οι ταινίες και οι σειρές και μάλιστα πολλές απ ‘ αυτές βασίζονται εκεί.

 

Όπως και να χει τα έχουμε σχεδόν όλα ζήσει πλέον. Όπως παλαιότερα δεν φανταζόμασταν τα γεγονότα που ζούμε έτσι και στο μέλλον μπορεί να ζούμε κάποια επεισόδια που έχουμε παρακολουθήσει αυτή την εποχή στην τηλεόραση. Ίσως κάποτε να συμβιώνουμε και εμείς με άλλα όντα και να μας φαίνεται φυσιολογικό. Ίσως όμως και να μας συμβαίνει τώρα και να μην το γνωρίζουμε…

Share this post