ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΔΕΝΔΡΑ ΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ -ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ 

ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΔΕΝΔΡΑ ΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ -ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ 

 Το έγκλημα στην Στασίνου της Έγκωμης 

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα και η αυτοψία της Πράσινης Ασπίδας δεν αφήνουν αμφιβολία για το έγκλημα που συντελείται σε περιοχή της Λευκωσίας.

Για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες μια αχαρακτήριστης ενέργειας από πολίτη στην οδό Στασίνου, στο τρίγωνο των δισκοθηκών της Έγκωμης (παράλληλη οδός της πολυσύχναστης λεωφόρου Γρίβα Διγενή).

Το πεύκο που απεικονίζεται στην πρώτη φωτογραφία είναι ξερό. Όπως διαπιστώθηκε «ποτίστηκε» με πετρέλαιο.

Το καλοκαίρι γίναμε μάρτυρες του ίδιου φαινομένου, καθώς, όπως σας ενημερώναμε τον Ιούλιο ασυνείδητοι περιέλουσαν με εύφλεκτη ύλη τους κορμούς τριών μεγάλων αιωνόβιων πεύκων και τους έβαλαν φωτιά.

Ήδη η Πράσινη Ασπίδα ενημέρωσε τον Δήμαρχο Έγκωμης Ζαχαρία Κυριάκου, ο οποίος έδειξε να ευαισθητοποιείται και δεσμεύτηκε να λάβει μέτρα.

Την ίδια στιγμή αναμένουμε και από το Τμήμα Δασών να ενεργήσει με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα.

Ως «ΠΑ» δηλώνουμε αποφασισμένο να ενεργήσουμε ουσιαστικά, καθώς φαίνεται πως κάποιοι αδυνατούν να αντιληφθούν τις διαστάσεις του εγκλήματος που διαπράττουν.

Όσοι ξέρουν την περιοχή, έχουν να λένε για ένα από τα πιο ωραία σημεία της πρωτεύουσας. Απ΄ τους λίγους δρόμους που μας προκαλούν ευχάριστα συναισθήματα, λόγω του πρασίνου. Δεν πρόκειται, λοιπόν, να μείνουμε απαθείς.

Share this post