Η NASA ζητά βοήθεια για τον εντοπισμό «απειλητικών» αστεροειδών

asteroeidis

Η NASA ζητά βοήθεια για τον εντοπισμό «απειλητικών» αστεροειδών

asteroeidis

Η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος NASA ζητά τη βοήθεια ιδιωτών επιστημόνων, διεθνών οργανισμών, αλλά και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, προκειμένου να εντοπιστούν έγκαιρα αστεροειδείς που θα μπορούσαν ενδεχομένως να «απειλήσουν» τον πλανήτη Γη.

Όπως ανακοίνωσε η NASA, η ίδια έχει τη δυνατότητα εντοπισμού περίπου του 95% των πιθανών «επικίνδυνων» ιπτάμενων αντικειμένων (με διάμετρο ίση ή μεγαλύτερη του ενός χιλιομέτρου). Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ένας αστεροειδής αντίστοιχου μεγέθους είναι «υπεύθυνος» για την εξαφάνιση των δεινοσαύρων από τον πλανήτη, πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια.

Στόχος της NASA είναι να συνεργαστεί με ιδιώτες αλλά και με κυβερνητικές οργανώσεις, διεθνείς οργανισμούς και την παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα ώστε να αποκτηθεί περισσότερη γνώση γύρω από ενδεχόμενους διαστημικούς κινδύνους για το μέλλον της ανθρωπότητας.

«Θα χρειαστούμε σίγουρα βοήθεια, καθώς ο ρυθμός εμφάνισης πιθανών επικίνδυνων ιπτάμενων αντικειμένων σε κοντινή απόσταση από τη Γη αυξάνεται διαρκώς» αναφέρει ο Τζέισον Κέσλερ, εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος Asteroid Grand Challenge (Η μεγάλη πρόκληση των αστεροειδών) της NASA.

Share this post