Η ΑΗΚ Απέκοψε Χιλιάδες Πεύκα

Kopi-Peukon-1

Η ΑΗΚ Απέκοψε Χιλιάδες Πεύκα

Η ΑΗΚ ΑΠΕΚΟΨΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΥΚΑ
Στυγερό έγκλημα στην περιοχή Πιτσιλιάς
 
Kopi-Peukon-1 
Δεν πείθει η αιτιολογία που δόθηκε, ό,τι δηλαδή ήταν αναγκαία η αποκοπή για να αποφευχθεί πυρκαγιά από την επαφή των δέντρων με τα καλώδια.
 
Η Πράσινη Ασπίδα καταγγέλλει τόσο την ΑΗΚ που προέβη σε αποκοπή χιλιάδων πεύκων, όσο και το Τμήμα Δασών που έδωσε άδεια για την ξερίζωση του πράσινου πνεύμονα αρκετών κοινοτήτων της Πιτσιλιάς. Η αιτιολογία που δόθηκε, ό,τι δηλαδή ήταν αναγκαία η αποκοπή για να αποφευχθεί πυρκαγιά από την επαφή των δέντρων με τα καλώδια, δεν πείθει, εφόσον υπήρχε τρόπος κάλυψης των καλωδίων, ο οποίος όμως στοίχιζε περισσότερα χρήματα. 
Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να δράσουν ούτως ώστε τέτοια περιστατικά να μην λαμβάνουν χώρα, αλλά και εάν γίνονται να τιμωρούνται οι υπαίτιοι και να αναδασώνεται η περιοχή. Δεν νοείται να κόβουμε δέντρα επειδή το να μην τα κόψουμε θα μας στοιχίσει κάτι παραπάνω. Το περιβάλλον είναι η περιουσία μας!
 
Έρευνα.
Οι αποφασίζοντες  λειτουργοί και ο ξυλοκόπος εργά-της που κρατούσε το πριόνι γνώριζαν πως το Τμήμα Δασών εξέδωσε εδώ και καιρό εγκύκλιο με βάση την οποία είχε απαγορευτεί στον οιοδήποτε να αποκόπτει δέντρα και το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να κόψει εκείνα τα κλαδιά που ενοχλούσαν τα καλώδια της ΑΗΚ. Η δήλωση καταπέλτης, από τον εκπρόσωπο του Τμήματος Δασών, κ. Παττίχη ό,τι αν έγινε κάτι τέτοιο θα πρέπει άμεσα να ερευνηθεί και οι ένοχοι να τιμωρηθούν, τα λέει όλα.
 
Σκοτώνονται.
Πληροφορίες της Οργάνωσης αναφέρουν ό,τι οι στρατάρχες διευθυντές σκοτώνονται για το ποιος θα επικρατήσει σε κάθε δασικό σταθμό, εξυπηρετώντας απλά τα προσωπικά τους συμφέροντα. Στα γραφεία μας έχουμε ντοκουμέντα που αποδεικνύουν τις συμπεριφορές και τον τρόπο που λειτουργούν, όχι μόνο οι διευθυντές αλλά και οι εποχιακοί εργάτες, τα οποία αν μας ζητήσει ο Υπουργός Γεωργίας κ. Ηλιάδης και ο φίλος διευθυντής του Τμήματος Δασών, κ . Χριστοφίδης, θα τους τα δώσουμε και τότε κάποιοι οι οποίοι θεωρούνται ιεροκήρυκες και Άγγελοι θα σκέφτονται όχι μόνο μια αλλά χίλιες φορές αν θα ξανά προβούν στην αποκοπή πεύκων από την ρίζα.

Share this post