Ποιοι Είμαστε

Η φιλοσοφία μας

Η Πράσινη Ασπίδα, ιδρύθηκε το 1999  και είναι ανεξάρτητη περιβαλλοντική οργάνωση με στόχο την ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση  του κοινού σε περιβαλλοντικά θέματα και το κτίσιμο περιβαλλοντικής συνείδησης , μακριά από κόμματα ή αλλες σκοπιμότητες.

Η Προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι μόνο η ανακύκλωση,η εκμετάλλευση αποβλήτων , η κατάργηση των πλαστικών σακούλων και η δεντροφύτευση. Είναι πρωτίστος τρόπος σκέψης, τρόπος ζωής και τρόπος έκφρασης! Είναι κουλτούρα και συνείδηση!

Αυτή την κουλτούρα προσπαθούμε να χτίσουμε μέσα από τις δράσεις μας. Για να έχουμε μεγαλύτερη απήχηση στο κοινό, εκδίδουμε τη μηνιαία εφημερίδα Πράσινη Ασπίδα. Επιπλέον έχουμε την ηλεκτρονική εφημερίδα greenpresscyprus.news για πιο άμεση και έγκαιρη ενημέρωση.Παράλληλα προωθούμε διάφορες άλλες δράσεις για ευαισθητοποίηση του κοινού  όπως τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που κάνουμε κάθε χρόνο στη λεωφ Μακαρίου όπου μοιράζουμε δενδρύλλια και ρούχινες τσάντες σε όλους τους περαστικούς και το φεστιβάλ περιβάλλον συγγνώμη κάθε καλοκαίρι στον Ξυλιάτο όπου μέσα από μουσικά σχήματα και άλλες δραστηριότηες όπως παιχνίδια και διαγωνισμούς, προσπαθούμε να περάσουμε τα δικά μας μηνύματα που δεν είναι άλλα από την αγάπη για τη φύση.Από το 2019 έχουμε φτιάξει το δικό μας με φυτώριο παργαωγής δενδρυλλίων με στόχο την αναδάσωση του τόπου μας.  Τέλος, προσπαθούμε να  αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα των συνανθρώπων μας και προσφέρουμε τη βοήθεια και τη στήριξή μας σε άτομα και οικογένειες που έχουν ανάγκη. Συλλέγουμε ρουχισμό, έπιπλα και άλλα χρειώδη τα οποία δίνουμε σε ανθρώπους που τα χρειάζονται.

Πρόσφατα έχουμε δημιουργήσει το δικό μας φυτώριο παραγωγής δενδρυλλίων με στόχο την αναδάσωση του τόπου μας και έχουμε ξεκινήσει δεντροφυτεύσεις σε όλο το νησί. Μπορείτε να δείτε περισσότερεςπληροφορίες στο www.youreforestcyprus.org

Διοικητικό Συμβούλιο

  • Πρόεδρος: Κυριάκος Ανδρέου
  • Aντιπρόεδρος: Μαρία Θεοδοσιάδου
  • Γραμματέας: Μιχάλης Παπαιώάννου
  • Ταμίας: Ελένη Τυρίμου
  • Μέλος : Ελευθερία Γεωργιάδου