Με επιτυχία το «Περιβάλλον συγνώμη»! – Η Πράσινη Ασπίδα σε συνεργασία με το Συμβούλιο Νεολαίας και τη Cyta οργάνωσαν το πρώτο φεστιβάλ-θεσμός

Με επιτυχία το «Περιβάλλον συγνώμη»! – Η Πράσινη Ασπίδα σε συνεργασία με το Συμβούλιο Νεολαίας και τη Cyta οργάνωσαν το πρώτο φεστιβάλ-θεσμός

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος «Περιβάλλον συγνώμη» την Κυριακή 10 Ιουλίου στον εκδρομικό χώρο του Φράγματος Ξυλιάτου. Το φεστιβάλ ήταν υπό την αιγίδα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Η Πράσινη Ασπίδα σε συνεργασία με το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και τη Cyta οργάνωσαν ένα φεστιβάλ που αναμένεται να γίνει θεσμός. Πλήθος κόσμου από όλα τα μέρη της Κύπρου παρευρέθηκαν στον καταπράσινο Ξυλιάτο για να στείλουν το μήνυμα: «Περιβάλλον Συγγνώμη».

Μεταξύ άλλων, το Φεστιβάλ λάμπρυναν με μουσική τους παρουσία, οι τραγουδιστές Άγγελος Αυγουστή και Άννα Βιλανίδη, παραδοσιακά συγκροτήματα χορού και άλλα χορευτικά σύνολα. Παράλληλα υπήρχε δωρεάν φαγητό-ποτό και ενημέρωση για περιβαλλοντικά ζητήματα.

1-ASPIDA

«Η προστασία του Περιβάλλοντος δεν είναι η ανακύκλωση, η εκμετάλλευση αποβλήτων, η κατάργηση των πλαστικών σακούλων και η δεντροφύτευση. Αυτά αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι τρόπος σκέψης, τρόπος ζωής, τρόπος έκφρασης, είναι κουλτούρα, νοοτροπία και συνήθεια. Ας πούμε λοιπόν ένα μεγάλο συγνώμη στο Περιβάλλον», δήλωσε ο Πρόεδρος της «Πράσινης Ασπίδας» Κυριάκος Αντρέου, ευχαριστώντας συγχρόνως τους φίλους που δήλωσαν το παρών τους καθώς και τους χορηγούς της εκδήλωσης ΚΟΤ, Νερό Κύκκος, Οργανοισμό Νεολαίας Κύπρου.

«Σκοπός ήταν να βρεθούμε όλοι μαζί στη φύση. Να πάρουμε και να δώσουμε όμορφα μηνύματα στήριξης και ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον το οποίο είναι υπόθεση όλων μας και οφείλουμε να το αγαπάμε, να το σεβόμαστε και να το προστατεύουμε από αλόγιστες συμπεριφορές που το καταστρέφουν και το μολύνουν», πρόσθεσε ο κ. Αντρέου.

2b-tragoudi

2tragoudi

3-xoros

3cyta

4xoroi

5-fagito

5B-aspida

6-xoroi

7-fagito

8-xoros

9-xoros

11-xoros

 

Share this post