«Όχι» στην διακίνηση παιδιών

SOMATEMPORIA

«Όχι» στην διακίνηση παιδιών

Καταγγέλλουμε την σωματεμπορία παιδιών στην Κύπρο
 
Ο οργανισμός «Hope for Children» καταγγέλλει, με σημερινή ανακοίνωση, «την ύπαρξη περιστατικών σωματεμπορίας παιδιών στην Κύπρο, τα οποία καταλήγουν στην Κυπριακή Δημοκρατία, κυρίως μέσω κατεχομένων και συνιστά την εγρήγορση των Αρχών σχετικά με τέτοια περιστατικά».

SOMATEMPORIA

 
Στην ανακοίνωση, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ο οργανισμός αναφέρει ότι «στόχος μας είναι η έγκαιρη αναγνώριση των παιδιών-θυμάτων σωματεμπορίας και η άμεση αντιμετώπιση των αναγκών τους».

 

Προσθέτει ότι «πολύ σημαντικό είναι επίσης να ενημερωθούν οι αρμόδιοι φορείς και να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια και την καλύτερη προστασία των ανηλίκων από εμπόρους που διακινούν τα θύματα τους μέσω των οδοφραγμάτων».

 

Ο Γενικός Διευθυντής του «Hope for Children», Joseph Varughese, «θα ήθελε να επιστήσει την προσοχή σας ως προς το ότι τα θέματα που άπτονται των παιδιών και των δικαιωμάτων τους πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Συμφώνα με τον ΟΗΕ, η σωματεμπορία με τη χρήση βίας, ειδικότερα μικρών παιδιών, είναι σήμερα η πιο κερδοφόρα παράνομη παγκόσμια βιομηχανία με κέρδη άνω των 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο, καταλήγει η ανακοίνωση

Share this post