17 χρόνια στον αγώνα, δεν θα μας σταματήσουν τώρα – Του Κυριάκου Αντρέου

17 χρόνια στον αγώνα, δεν θα μας σταματήσουν τώρα – Του Κυριάκου Αντρέου

Διεκδικήσεις, διαμαρτυρίες, εκδηλώσεις, εκστρατείες καθαριότητας και συλλογής υλικού για φτωχές οικογένειες στην Κύπρο, αλλά και στο εξωτερικό.Παρεμβάσεις και καταγγελίες για κακώς κείμενα του τόπου μας. Εκατοντάδες επιστολές με απαιτήσεις στα αρμόδια υπουργεία. Κοντά 200 τεύχη μηνιαίας ενημέρωσης για ότι δεν γράφουν ή φοβούνται να γράψουν οι παραδοσιακές εφημερίδες, μέσω της δικής μας εφημερίδας που τον τελευταίο χρόνο βρίσκει κανείς και στα περίπτερα. Η Πράσινη Ασπίδα γιορτάζει αυτόν τον μήνα 17 χρόνια παρουσίας στην κυπριακή κοινωνία. 17 χρόνια προσφοράς στον Άνθρωπο και το Περιβάλλον.
Δεν περιμένουμε από κανέναν αναγνώριση, ούτε τα εύσημα. Την ίδια ώρα αντιμετωπίζουμε με υπομονή την πολεμική όλων όσων ενοχλούνται και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε ακόμα πιο δραστήρια τα επόμενα χρόνια. Η Πράσινη Ασπίδα δεν είναι μόνο το συμβούλιο και τα μέλη της. Είναι όλοι όσοι στηρίζουν το έργο της, για ένα καλύτερο αύριο, για εμάς, πολύ περισσότερο για τα παιδιά μας. Πολλές φορές κατηγορηθήκαμε ή ακόμα και επιχειρήθηκε να χρωματιστούμε κομματικά ωστόσο παραμένουμε η μόνη ανεξάρτητη πράσινη φωνή της Κύπρου. Η οποία στέκεται τροχοπέδη σε κάθε τι μεμπτό που επιχειρούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις και η Βουλή την ίδια ώρα που σπεύδει να επικροτήσει ενέργειες που συμβαδίζουν με τις καθαρές θέσεις μας. Δεν χαριστήκαμε σε κανέναν και ούτε προτιθέμεθα να το κάνουμε ποτέ. Η αγνή αγάπη για το Περιβάλλον δεν μπορεί να βρεθεί σε καμιά κομματική αγκαλιά, σε κανένα χρωματισμένο «περιβάλλον».
Δεσμευόμαστε ότι θα παραμείνουμε δίπλα στον απλό άνθρωπο και θα στηρίζουμε τον ίδιο και τις ανάγκες του. Από τον αγρότη της υπαίθρου που παλεύει μερόνυκτα για τη σπορά του και τα ζωντανά του, τις κοινότητες που θέλουν στήριξη, τους ανθρώπους που χρειάζονται οικονομική βοήθεια, μέχρι και τα κόμματα και τη Δημόσια Υπηρεσία που θέλουν μια γερή κατσάδα για να αλλάξουν πλάνα που δεν εξυπηρετούν, παρά συγκεκριμένους επιχειρηματίες.
Ενώνουμε τη φωνή μας με κάθε άλλο οργανωμένο σύνολο που απαιτεί πάταξη της διαφθοράς και διαφάνεια στον τόπο, καλύτερες μέρες για το Περιβάλλον, και προπαντός Ειρήνη. Χωρίς την Ειρήνη στις ψυχές και στην πατρίδα μας τίποτα δεν μπορεί να ευοδώσει. Κανένα όνειρο για τα παιδιά μας δεν θα μπορέσει να γίνει πραγματικότητα.
Θέλω ταπεινά να ευχαριστήσω όλους όσοι μας στήριξαν αυτά τα χρόνια. Δεν είναι απειλή, είναι υπόσχεση για όλους όσους κινούνται στη δημόσια σφαίρα για ίδιον όφελος ότι θα μας βρουν μπροστά τους.
 

Share this post