Σύνορα μας το σύμπαν!

SYNORA_MAS

Σύνορα μας το σύμπαν!

Σταματήστε για ένα λεπτό και σκεφτείτε λογικά τα όσα διαδραματίζονται στην κυπριακή κοινωνία. Τι σας θυμίζουν; Δεν σας φέρνουν στο μυαλό εικόνες άλλων εποχών, εκείνων των δύσκολων καιρών που τον κόσμο λυμαίνονταν κάθε λογής αρπαχτικά, κοράκια που κουβαλούν στο ράμφος τους πολέμους, δυστυχίες, αδικίες και ότι άλλο τείνει να καταστρέψει την απλότητα των πραγμάτων.

SYNORA_MASΑκόμη σας μιλούν για σύνορα, εθνικό και ποταπό συμφέρον, θρησκείες, κόμματα και οτιδήποτε άλλες μαλακίες θεωρούν αυτοί ότι είναι η καλύτερη συνταγή για να σας υποδουλώσουν το πνεύμα και έτσι να δοθείτε ψυχή τε και σώματι σε αυτό που οι ίδιοι έρχονται τάχα μου να ενσαρκώσουν.

Ξυπνάτε για τι χανόμαστε… κατρακυλάμε και απλά κοιτάμε. Στύψετε τώρα το μυαλό σας και βγάλτε από μέσα όλα όσα σας στενεύουν. Αποβάλετε όλες τις κακές συνήθειες όπως για παράδειγμα την τάση να υποτιμάτε και να απορρίπτετε δίχως πολλή σκέψη κάθε τι το διαφορετικό, κάθε τι το ξένο και το αλλιώτικο.

Αποβάλετε όλο εκείνο το υγρό που κυκλοφορεί μέσα στα στενά του μυαλού σας πασπαλίζοντας τη λογική με άχνη υπέρμετρης τρέλας. Βγάλε το και άπλωσε το στον κόσμο απλόχερα μοιρασμένο, ώστε να εξατμιστεί μαζί με όλα τα άλλα τοξικά και επικίνδυνα απόβλητα που μας ρίχνουν εν είδει ιδεών αγαθών.

Γίνετε χείμαρρος ορμητικός και πνίξτε στο πέρασμα σας κάθε τι το εξωγήινο, αυτό το «ευγενές» παράσιτο που αρέσκεται να μας κατασπαράζει για δικό του όφελος.

«Πάρτε την φλόγα της αλήθειας και βάλτε φωτιά στα σωθικά σας, νιώστε το αίμα σας να κοχλάζει, όλες τι φλέβες σας να καίγονται. Κλείστε τα χέρια σας και δείτε τις εικόνες που διαγράφονται στις χούφτες σας. Κουνάτε τα δάχτυλα των ποδιών σας και θυμηθείτε όλα σας τα βήματα ξεκινώντας από τα πιο μικρά και καμαρώστε. Η αδρεναλίνη στο γόνατο να κυλάει και το βλέμμα να μεθάει. Τα αυτιά σας να πιάνουν ήχους ψιθύρους και να τους κάνουν σειρήνες. Γυμνάστε τη γλώσσα σας, ισιώστε την πλάτη σας, το πάθος να σας αγκαλιάζει και γίνεται βροντή, αστραπή» που χτυπά τον επικίνδυνο ηθοποιό, αυτόν που επιβουλεύεται την ζωή, τη γαλήνη και τις ελευθερίες σας. «Μόνο μη καταπιείτε τα λόγια σας. Πάλι μέσα σας θα μπουν και αυτή τη φορά θα πνιγούν, θα σας τρελαίνουν».

Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές της πολιτικής, αστείοι αθλητές του αγώνα για εξουσία, δύναμη και πλούτο. Θα έρθει μια μέρα που ο άνθρωπος θα φωνάζει συνθήματα όπως: «Τα σύνορά μας είναι το σύμπαν». Όσο για τους υπόδουλους των ευτελών παθών, έναν πράγμα τους υπενθυμίζω: «Τα κάγκελα είναι μέσα μας!».

Share this post