Σόλων Γρηγορίου: Τον σέρνουν στο δικαστήριο για τις παπουτσοσυκιές

Σόλων Γρηγορίου: Τον σέρνουν στο δικαστήριο για τις παπουτσοσυκιές

Στα δικαστήρια πηγαινοέρχεται ο άνθρωπος που έγινε γνωστός για τα παπουτσόσυκά του. Τώρα θα µας πείτε µε πια κατηγορία; Ότι εκµεταλλεύτηκε µια άγονη γη στη νεκρή ζώνη, δίπλα από το κατεχόµενο χωριό του την Αυλώνα, δηµιουργώντας ένα τεράστιο κήπο µε παπουτσοσυκιές, την οποία το κράτος αποφάσισε µετά από είκοσι χρόνια  ότι παράνοµα την εκµεταλλεύεται.  Η Πράσινη Ασπίδα καλείς όλες τις αρµόδιες υπηρεσίες όπως στηρίξουν αλλά και  βοηθήσουν παρόμοιες προτοβουλίες δηµιουργώντας αναζωογόνησης των ακριτικών περιοχών. Καλούµε τον κόσµονα επισκευφθεί ένα θαύµα το οποίο µε αγάπη ο Σόλων Γρηγορίου δημίουργησε. 

Το όλο θέμα ο κ. Γρηγορίου το αντιμετωπίζει με ιδιαίτερο χιούμορ και αναφέρει πως έδωσε ζωή σε μια περιοχή που ήταν γεμάτη σκουπίδια, ενώ διερωτάται πια ποτάμια βλάστηση έχει καταστραφεί από τη στιγμή που πριν ξεκινήσει να δραστηριοποιείται τα κοπάδια των Τουρκοκυπρίων βοσκούσαν μέσα στον ποταμό καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά τους.

Ο Σόλων Γρηγορίου είναι ένας επαγγελματίας αγρότης με όραμα. Είναι ένας τύπος σπάνιος στο σινάφι του γεωργού. Είναι μορφωμένος, μιλά πολύ καλά ελληνικά, δεν παραπονιέται για τις δυσκολίες της δουλειάς του, δεν κλαίγεται για τις οικονομικές δυσκολίες και είναι καινοτόμος.

Ακόμα και αυτή τη δυσκολία, είναι βέβαιος πως θα την ξεπεράσει αλώβητος και πως στο τέλος θα δικαιωθεί .

Μιλώντας στην Πράσινη Ασπίδα μας ανέφερε πως ήδη έχει πάει 3 φορές στο δικαστήριο, ωστόσο η υπόθεση δεν προχωρά λόγω αδυναμίας της κατηγορούσας αρχής να παρουσιάσει αποδείξεις.

«Τώρα το δικαστήριο τους έχει δώσει άλλο ένα μήνα προθεσμία για παρουσιάσουν τις αποδείξεις που έχουν ζητήσει οι δικηγόροι μου. Είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά. Δεν φοβάμαι το δικαστήριο αλλά όχι και να διωχθώ για κάτι τέτοιο», ανέφερε στην Πράσινη Ασπίδα ο κ. Γρηγορίου. Τόνισε δε πως είναι αιτημένος και έχει υποβάλλει όλες τις αιτήσεις του. Κατέχει επίσης και επιστολές από κοινοτάρχες της περιοχής, οι οποίοι και αναφέρουν ότι έχει δώσει ζωή στην περιοχή με τις καλλιέργειές του.  Και ασφαλώς ο κ. Γρηγορίου δεν πρόκειται να παρατήσει έτσι εύκολα αυτό που κάνει. Ας μην ξεχνούμε πως είναι ένας από αυτούς που άσκησαν σοβαρές πιέσεις φυτεύοντας μια έκταση με κλωστική κάνναβη στην προσπάθεια νομιμοποίησής της και εκμετάλλευσής της και στην Κύπρο για την παραγωγή προϊόντων.

Share this post