Πέγεια: Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο κακόβουλης πυρκαγιάς

Πέγεια: Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο κακόβουλης πυρκαγιάς

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζουν τις έρευνές τους Αστυνομία και Πυροσβεστική Υπηρεσία για τη διερεύνηση των αιτιών πρόκλησης της πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 11:40 το πρωί της Τρίτης μεταξύ Ακουρσού και Πέγειας.

Αστυνομία και Πυροσβεστική εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, μη αποκλειόμενης της κακόβουλης ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά άρχισε από την κοίτη ποταμού, σε σημείο όπου δεν υπήρχε οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα για να την προκαλέσει.

Στο μεταξύ, ελεύθερος αφέθηκε 64χρονος κάτοικος Πάφου στη σύλληψη του οποίου προχώρησε η Αστυνομία χθες για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με τη χθεσινή πυρκαγιά.

Ο 64χρονος θεάθηκε την ώρα της πυρκαγιάς στην περιοχή, ωστόσο οι ανακριτικές αρχές εξετάζουν κατά πόσο είναι ισχυρή η μαρτυρία που τέθηκε ενώπιον της.

Σύμφωνα με τις ανακριτικές αρχές, ισχυρή μαρτυρία σημαίνει  επ’ αυτοφώρω σύλληψη, ενισχυτική μαρτυρία κατά την πρόκληση της πυρκαγιάς και συλλογή τεκμηρίων που να είναι ενοχοποιητικά.

Η φωτιά ξέσπασε στην τοποθεσία Λειβάδια, στην Πέγεια και στο πέρασμα της κατέκαψε δύο εκτάρια από άγρια βλάστηση και ξηρά χόρτα. Για την κατάσβεσή της, η οποία επιτεύχθηκε γύρω στις 2.30 μμ., εργάστηκαν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και συγκεκριμένα ένα όχημα του Τμήματος Δασών, ένα πυροσβεστικό όχημα του Ταμείου Θήρας, ένα μικρό όχημα πυρόσβεσης του Δήμου Πέγειας, ένα καδενοφόρο καθώς και τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας.

]

Share this post