Ο Νίκος Βάσιλας εκφράζει την αγανάκτησή του για τους κροκόδειλους

Ο Νίκος Βάσιλας εκφράζει την αγανάκτησή του για τους κροκόδειλους

 

Πολεμήθηκε για το γεγονός ότι υποστήριξε την κατασκευή και λειτουργία πάρκου κροκοδείλου στην κοινότητά του. Παρά τις αντιπαραθέσεις ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι το μόνο που μπορεί να δώσει μια ανάσα στο Δασάκι Άχνας, το οποίο δεν αναπτύσσεται όσο οι υπόλοιπες κοινότητες της περιοχής λόγω των Βρετανικών Βάσεων.

 

Εξακολουθεί να υπάρχει αντιπαράθεση για το θέμα κροκοδείλων;

«Είναι πολύ άδικο αυτό που συνέβη. Πολέμησαν μια κοινότητα για σκοπιμότητες. Οι βουλευτές λαϊκίζουν. Δεν είναι ενήμεροι για το θέμα. Εγώ απαιτώ από τις αρμόδιες υπηρεσίες να μας ενημερώσουν επίσημα. Δεν είναι κατάσταση αυτή να λέει ο κάθε ένας ότι θέλει. Εμείς έχουμε κάνει μελέτη και αναμένουμε και επίσημη ενημέρωση».

 

Τι θα προσφέρει στην κοινότητά σας το πάρκο κροκοδείλων εάν τελικά γίνει;

«Επειδή είμαστε μόνο 20 λεπτά από την Αγία Νάπα πιστεύουμε ότι θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των τουριστών. Θα μπορούσε σε συνάρτηση με το φράγμα, την περιοχή της μέλισσας αλλά και το πάρκο γαϊδουριών να αποτελεί μια εξαιρετική εκδρομή. Θα μας ενδιέφερε να γίνουμε ένα κέντρο αγροτουρισμού. Η κοινότητα έχει περίπου 2,5 χιλιάδες κατοίκους από τους οποίους οι πλείστοι θα είναι υπέρ της δημιουργίας του θεματικού πάρκου. Ωστόσο υπάρχει και μια μερίδα πολιτών οι οποίοι διαμαρτύρονται και έφεραν μαζί τους άτομα από άλλες κοινότητες».

 

Πιστεύετε πως θα υπάρξει ανάπτυξη; 

«Θα υπάρξει ανάπτυξη και πρόοδος για τον τουρισμό. Έχουμε μια περιοχή στο φράγμα της Αχνας που προσφέρεται για να γίνει Κέντρο Αγροτουρισμού και το να επενδύσει μια εταιρεία περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ για να δημιουργήσει, δίπλα από το φράγμα, πάρκο κροκοδείλων, αυτό θα προσελκύσει αρκετούς τουρίστες που ενδιαφέρονται για αγροτουρισμό ή για εκδρομές στην Αγία Νάπα και τον Πρωταρά. Με την εταιρεία συζητήθηκαν διάφορα θέματα μεταξύ των οποίων προτεραιότητα των Αχνιωτών στις προσλήψεις προσωπικού, ωστόσο ούτε το πράσινο φως δόθηκε στην εταιρεία να ξεκινήσει, ούτε έχουν καταρτιστεί οποιαδήποτε έγγραφα».

 

Θα υπάρξει κάποια ασφάλεια για την κοινότητα από την εταιρεία;

«Προτού δοθεί το πράσινο φως, σίγουρα θα γίνουν τα απαραίτητα έγγραφα σε δικηγόρους τα οποία θα διασφαλίζουν τόσο τα συμφέροντα της Αχνας όσο και το πού θα μεταφερθούν οι κροκόδειλοι σε περίπτωση που το θεματικό πάρκο δεν έχει επιτυχία».

 

Αισθάνεστε αδικημένοι;

«Ασφαλώς. Ότι ζητήσουμε από το κράτος μας λένε πως δεν μπορούν διότι είμαστε Βρετανικές Βάσεις. Αισθανόμαστε παραγκωνισμένοι, χωρίς καμία βοήθεια. Υπάρχουν τόσα που μπορούν να γίνουν, ωστόσο κανείς δεν μας ακούει και κανείς δεν συμμερίζεται τις ανάγκες μας. Είναι μια κοινότητα χωρίς ανάπτυξη, τίποτα δεν μπορεί, καμία ανάπτυξη. Προσπαθούμε με κάποιοι τρόπο να εκμεταλλευτούμε τουριστικά τον φράκτη αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Εκτός από αυτού μας έχουν φέρει στην κοινότητα και όλες τις αγελάδες της επαρχίας».

Share this post