Όσες και αν κτίσουν φυλακές, τα λευκά κολάρα θα περισσεύουν! – Του Κυριάκου Αντρέου

Όσες και αν κτίσουν φυλακές, τα λευκά κολάρα θα περισσεύουν! – Του Κυριάκου Αντρέου

Όποια πέτρα σκανδάλου κι αν σηκώσεις σε αυτόν τον τόπο, θα βρεις αναμεμιγμένο πολιτικό πρόσωπο. Διορισμένο, εκλελεγμένο, ακόμα και οι… αυτοτοποθετούμενοι στα κόμματα. Στα κόμματα, τα δήθεν κύτταρα της δημοκρατίας, τα οποία κατάντησαν μηχανή παραγωγής εγκλημάτων λευκών κολάρων. Οι πολίτες πλέον έχουν μπουχτίσει.
 
Ποιος τους ακούει; Ποιος ασχολείται; Εκείνοι παπάδες, εκείνοι τατάδες. Χάθηκαν δισεκατομμύρια, άλλα έφυγαν νύχτα για το εξωτερικό, από τις μίζες τρώνε και σπάζουν πολλοί και είμαστε ακόμη σε τρεις καταδίκες επωνύμων. Τέσσερις με την πρόσφατη, θα δούμε βεβαίως και τις ποινές και θα επανέλθουμε, αλλά ο κόσμος δεν νιώθει αυτό το αίσθημα δικαίου που θα ανέμενε κανείς σε μια δημοκρατία. Θα μου πείτε, σε μια δημοκρατία δεν έπρεπε να συμβαίνουν τέτοιου είδος εγκλήματα.
Τι γίνεται, κύριε αρχηγέ Αστυνομίας, με το θέμα του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας; Με αυτό της Λάρνακας πώς προχωράνε οι έρευνες; Κύριε, γενικέ ελεγκτή, πώς προχωράτε εσείς και προς ποιες κατευθύνσεις;
 
Πρόεδρε, πώς πάνε τα πράγματα πέρα από το Κυπριακό στο οποίο αναλώνετε τη μερίδα του λέοντος του χρόνου σας; Κύριε γενικέ εισαγγελέα, τώρα που έφυγε από πάνω σας το βάρος της υπόθεσης του τέως βοηθού σας, τι σκοπεύετε να πράξετε για τα τόσα άλλα εγκλήματα λευκού κολάρου; Εδώ θα είμαστε να γράφουμε και να ασκούμε κριτική. Και ας καταντούμε γραφικοί. Ο διάβολος κάποια στιγμή πάλι θα σπάσει το ποδάρι του και πάλι μια «συμφωνία» απατεώνων με διπλώματα θα χαλάσει, θα σπάσει και θα βγει προς τα έξω. Όπως έγινε και με το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου…
 
Σε αυτά ελπίζουμε, σε αυτά καταντήσαμε να ελπίζουμε. Ενδεχομένως το μόνο καλό της οικονομικής κρίσης να ήταν το ότι χάλασαν τέτοιες συμφωνίες μεταξύ μιζαδόρων, μεταξύ κοντραμπάντων εκατομμυρίων και πολλών άλλων για τα οποία χαμπάρι δεν παίρνουμε όταν η έννοια μας, των πολιτών εννοώ, είναι πώς θα πληρώσουμε κάθε μέρα τους λογαριασμούς. Επιμένω, ο διάβολος θα ξανασπάσει το ποδάρι του. Λίγο κούντημα θέλει για να γεμίσει μια φυλακή με απατεώνες με διπλώματα. Συνεπώς, κ. υπουργέ Δικαιοσύνης που όλο θα κτίσετε και δεν προχωράτε τις νέες φυλακές, προβλέψετε και μια ξεχωριστή για τα λευκά κολάρα. Μάλιστα, με τα σίδερα να εξέχουν για προέκταση. Όσα κελιά και να προβλεφθούν πάντα θα γεμίζουν!

Share this post