Σχέδια κατασκευής κτιρίου στη Σελήνη από τρισδιάστατους εκτυπωτές

feggari

Σχέδια κατασκευής κτιρίου στη Σελήνη από τρισδιάστατους εκτυπωτές

feggari

Σχέδια για τη δημιουργία κτιρίου στη Σελήνη, το οποίο θα μπορούσε να κατασκευαστεί από τρισδιάστατους εκτυπωτές αξιοποιώντας υλικά που βρίσκονται στην επιφάνεια του δορυφόρου της Γης, αποκάλυψαν αρχιτέκτονες της εταιρείας Φόστερς, σύμφωνα με το BBC.

Βάσει των σχεδίων των αρχιτεκτόνων, αρχικά μια φουσκωτή κατασκευή θα εκτοξευτεί από τον πλανήτη μας στη Σελήνη. Εκεί, το φουσκωτό κέλυφος θα αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα κατασκευαστεί το τελικό οικοδόμημα από τους τρισδιάστατους εκτυπωτές.

Ο χειρισμός των εκτυπωτών στη Σελήνη θα γίνεται από ρομπότ. Οι εκτυπωτές θα χρησιμοποιούν υλικό από το έδαφος της Σελήνης για να «χτίσουν» το οικοδόμημα.

Οι αρχιτέκτονες προτείνουν ως ιδανικότερο σημείο για την ανέγερση του κτιρίου το νότιο πόλο της Σελήνης. Το οικοδόμημα θα μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερις ανθρώπους ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα μελλοντικής επέκτασής του.

Το 2010, ομάδα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο Ουάσινγκτον Στέιτ ανακάλυψε ότι το έδαφος της Σελήνης περιέχει αλουμίνιο, σίδηρο, πυρίτιο, ασβέστιο και οξείδιο του μαγνησίου, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από τρισδιάστατους εκτυπωτές για την κατασκευή σταθερών αντικειμένων.

Share this post