Στη μάχη για τη ζωή του Μάριου έχουμε όλοι ρόλο

Στη μάχη για τη ζωή του Μάριου έχουμε όλοι ρόλο

Στο άνθος της νιότης του, στα πρώτα χρόνια της δεύτερης δεκαετίας της ζωής του κατά τα οποία οι άλλοι νέοι αρχίζουν να υλοποιούν τα επαγγελματικά και οικογενειακά τους όνειρα ο Μάριος Αχιλλέως από το χωριό Σαράντι της επ. Λευκωσίας διαγιγνώσκεται με οξεία μυελογενή λευχαιμία. Οι χημειοθεραπείες στις οποίες υποβλήθηκε δεν βοήθησαν και στις 18 Απριλίου μεταβαίνει στη Γερμανία για μεταμόσχευση μυελού των οστών. Δότης ένα από τα πέντε αδέρφια του, ο μοναδικός που εργάζεται. Ο πατέρας του Μάριου, ο ίδιος και τα υπόλοιπα αδέρφια του είναι άνεργα συνεπώς η οικονομική τους κατάσταση είναι ήδη πολύ δύσκολη. Παρόλο που το κόστος της μεταμόσχευσης που ανέρχεται στις 90 χιλιάδες ευρώ θα καλυφτεί από το κράτος, τα υπόλοιπα έξοδα που συμπεριλαμβάνουν τη διαμονή και συντήρηση για μήνες στη Γερμανία και του αδελφού δότη και του πατέρα θα πρέπει να καταβληθούν από την οικογένεια.

Το Υπουργείο Υγείας έχει ενημερώσει την οικογένεια πως θα καταβάλλει στο Μάριο 25 ευρώ την ημέρα ως επίδομα, ενώ θα παίρνει ακόμη 500 ευρώ τον μήνα από το Γραφείο Ευημερίας, χρήματα όμως που σίγουρα δεν φτάνουν ώστε να καλύψουν τα έξοδα διαμονής, ενοικίασης και διατροφής του πατέρα και αδελφού.

Είναι για αυτό το λόγο που το κράτος έδωσε την έγκρισή του για διεξαγωγή εράνου για ενίσχυση της οικογένειας μέσω καταθέσεων σε τραπεζικό λογαριασμό της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας (Συν. Ταμιευτήριο Λευκωσίας) CY81 0070 3610 0000 0000 2024 1774 στο όνομα Μάριος Αχιλλέως. Ο έρανος θα διαρκέσει μέχρι τον Αύγουστο. Η Πράσινη Ασπίδα καλεί όλους όσοι έχουν να διαθέσουν έστω ένα ευρώ να το διαθέσουν για αυτόν το σκοπό.

Share this post