Πλέοντας στα μολυσμένα νερά της Μαρίνα ντα Γκλόρια

Πλέοντας στα μολυσμένα νερά της Μαρίνα ντα Γκλόρια

Κοντίδης και Καριόλου εκπροσωπούν την κυπριακή ιστιοπλοΐα

Του Παύλου Νεοφύτου

Βρισκόμαστε μόνο μερικούς μήνες μακριά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016. Οι Ολυμπιακοί αγώνες Ιστιοπλοΐας θα πραγματοποιηθούν στη Μαρίνα ντα Γκλόρια, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, και θα περιλαμβάνουν 380 αθλητές σε δέκα γεγονότα. Οι αγώνες ιστιοπλοΐας έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν από τις 8-18 Αυγούστου.

Η κυπριακή Ιστιοπλοϊα έχει την τιμή να εκπροσωπείται από δύο αθλητές, τον Παύλο Κοντίδη (κατηγορία Laser) και τον Ανδρέα Καριόλου (κατηγορία RS:X). Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2012, ο Παύλος Κοντίδης έγραψε σε Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου την πιο χρυσή σελίδα στη σύγχρονη αθλητική ιστορία του τόπου, κερδίζοντας το αργυρό μετάλλιο, ενώ ο Ανδρέας Καριόλου πρόσφατα πήρε την όγδοη θέση ανάμεσα σε κορυφαίους αθλητές στο Trofeo SAR Prinsesa Sofia, που έγινε στην Πάλμα της Ισπανίας και έληξε το Σάββατο (2.4.16).

Read More

Παύλος Κοντίδης: Ιοί που δεν μπορείς να δεις

Ένα μεγάλο αγκάθι για το Ρίο είναι το μολυσμένο νερό της θάλασσας. Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από το Associated Press τον περασμένο Ιούλιο έδειξαν ότι τα νερά στα μέρη που θα διεξαχθούν αγώνες είναι μολυσμένα λόγω λυμάτων που δημιουργούν οι άνθρωποι με αποτέλεσμα, ιοί και βακτήρια να προκαλούν ασθένειες. Στα υδάτινα σπορ το πρόβλημα είναι έντονο και πέρυσι καταγράφηκαν ασθένειες αθλητών.

kontides_sea

Ο Παύλος Κοντίδης ανέφερε στο CNN ότι οι ανησυχίες για την υγεία και την ασφάλεια είναι επίσης στο πίσω μέρος του μυαλού του. «Αν τύχουν πολλές βροχές τότε οι φαβέλες πλημμυρίζουν και όλα τα σκουπίδια έρχονται στη θάλασσα όπου πλέουν», δήλωσε ο Παύλος Κοντίδης στο CNN. «Αυτά είναι τα φυσικά υλικά που μπορείς να δεις, αλλά (επίσης) είσαι αντιμέτωπος και με πολλούς ιούς που δεν μπορείς να δεις».

rio-de-janeiro-pollution-1

Το Φεβρουάριο του περασμένου έτους η τοπική εφημερίδα, O Globo, φιλοξένησε ένα άρθρο σχετικά με ένα σκάφος το οποίο συνετρίβη σε σκουπίδια που επέπλεαν στον Κόλπο Γκουαναμπαρά, που θα φιλοξενήσει όλους τους Ολυμπιακούς αγώνες ιστιοπλοΐας. Ο δήμαρχος του Ρίο ντε Τζανέιρο δήμαρχος, Εντουάρντο Παές, επίσης, φέρεται να ομολόγησε στο αθλητικό κανάλι της Βραζιλίας SporTV, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ότι ο Κόλπος Γκουαναμπάρα θα παραμείνει ως επί το πλείστο μολυσμένος κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Share this post