Μοιράστηκαν δενδρύλλια

MAKARIOU2013

Μοιράστηκαν δενδρύλλια

Με μεγάλη επιτυχία η φετινή εκδήλωση στην Μακαρίου

Κουγιάλης: «Πάντοτε Θα στηρίζουμε την Πράσινη Ασπίδα για τις εξαιρετικές της πρωτοβουλίες»

MAKARIOU2013

 

 

Την ετήσια εκδήλωση της, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 24 Δεκεμβρίου στη Λευκωσία, και κατά την οποία μοιράζονται δενδρύλλια στους περαστικούς, διοργάνωσε και φέτος η περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινη Ασπίδα».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι περαστικοί από τη «Λεωφόρο Χριστουγέννων» στη Λεωφόρο Μακαρίου Γ’ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για περιβαλλοντικά θέματα στο «πράσινο» περίπτερο της Πράσινης Ασπίδας  και να πάρουν δωρεάν δενδρύλλια τα οποία μοίρασε η οργάνωση.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης είπε ότι μέσω της εκδήλωσης καταβάλλεται κάθε χρόνο  προσπάθεια για να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος για τα θέματα του περιβάλλοντος.

DSC07028

«Πραγματικά το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας και έχουμε όλοι υποχρέωση να το προστατεύσουμε» τόνισε ο Υπουργός Γεωργίας αναφέροντας παράλληλα πως κατανοεί ότι αυτό τον καιρό υπάρχει πίεση για ανάπτυξη και υποδεικνύοντας ωστόσο πως μπορεί μέσα στα πλαίσια τα λογικά να επιτευχθεί και η αειφόρος ανάπτυξη που χρειάζεται ο τόπος αλλά και πράσινες θέσεις εργασίας να δημιουργηθούν έτσι ώστε αυτός ο τόπος να έχει ένα καλύτερο μέλλον και καλύτερες συνθήκες ζωής.

Ο κ. Κουγιάλης συνεχάρη την Πράσινη Ασπίδα για την εκδήλωση και διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Γεωργίας θα στηρίζει με κάθε τρόπο και κάθε μέσο τέτοιου είδους εκδηλώσεις όπως επίσης και την Πράσινη Ασπίδα για τις εξαιρετικές της πρωτοβουλίες.

Ευχήθηκε τέλος σε όλο τον κόσμο καλές γιορτές και χρόνια πολλά και ευχήθηκε ότι θα υπάρξουν καλύτερες μέρες παρά το ότι το 2014 θα είναι μια δύσκολη χρονιά για την Κύπρο, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι «όλοι μαζί αν εργαστούμε σωστά μπορούμε να εξεύρουμε λύσεις για τα προβλήματα που μας ταλανίζουν, την οικονομία, το Κυπριακό και την μεταρρύθμιση του κράτους που όλοι θέλουμε».

DSC07014

Ο ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών συνεχάρη την Πράσινη Ασπίδα για την «θαυμάσια» εκδήλωση, που διοργανώνει κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια στέλλοντας «πράσινα» και αισιόδοξα μηνύματα.

«Σε μια περίοδο γενικής κατήφειας και απαισιοδοξίας η Πράσινη Ασπίδα στέλνει ένα μήνυμα ελπίδας φυτεύοντας δέντρα. Πράγματι μπαίνει ο σπόρος για την ελπίδα και την ανάκαμψη σε αυτή τη χώρα» δήλωσε.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας συνεχάρη την Πράσινη Ασπίδα για την πρωτοβουλία λέγοντας πως σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνά ο τόπος κάθε εκδήλωση η οποία δείχνει τις ευαισθησίες του λαού μας τόσο για το περιβάλλον όσο και για το συνάνθρωπο είναι πρωτοβουλίες οι οποίες θα πρέπει να στηρίζονται.

Ιδιαίτερα, όπως πρόσθεσε, το περιβάλλον το οποίο όπως συμβαίνει σε κάθε χώρα η οποία μαστίζεται από οικονομική κρίση, θα είναι ένα από τα θύματα της οικονομικής κρίσης γιατί η κοινωνία αλλά και το κράτος δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα, πρακτικά, να εκπονήσουν και να εφαρμόσουν πολιτικές προστασίας του περιβάλλοντος ή αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των πολιτών.

DSC07023

Ο Εκπρόσωπος της Πράσινης Ασπίδας Μιχαλάκης Παπαϊωάννου ευχαρίστησε όσους παρευρέθηκαν σήμερα στην εκδήλωση και δήλωσε ότι η Πράσινη Ασπίδα συνεχίζει εδώ και 15 χρόνια την προσφορά της προς το περιβάλλον.

«Είμαστε σήμερα εδώ για να προσφέρουμε τα δενδρύλλια στον κόσμο, να αναπληρώσουμε αυτά που χάνονται» εξήγησε και ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο καλές γιορτές  και ότι καλύτερο.

DSC07042DSC07034DSC07057DSC07047

Share this post