Επιδρομή ακρίδων στην Αίγυπτο

akrides

Επιδρομή ακρίδων στην Αίγυπτο

akrides

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακρίδες κάνουν επιδρομή σε Αίγυπτο και Ισραήλ. Όμως αυτή τη φορά η έκταση του φαινομένου κάνει τα Μέσα Ενημέρωσης να το παρομοιάζουν με τη «μάστιγα» και τις επτά πληγές του Φαραώ.

Το φαινόμενο χτύπησε την περιοχή των Πυραμίδων και τα χωριά El-Raed και Youssef El-Sabae και οι ειδικοί εκτιμούν πως κάποια στιγμή την Κυριακή το απόγευμα μεγάλο μέρος της Αιγύπτου είχε κυριολεκτικά καλυφθεί από περισσότερα από 30 εκατομμύρια ακρίδες που κατέστρεψαν συστηματικά τις αγροτικές καλλιέργειες.

Ο Αιγύπτιος υπουργός Γεωργίας, Dr. Salah Abd Al Mamon, έκανε έκκληση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Γκίζας να μην κυκλοφορούν στο δρόμο για να μην υπάρξουν περιπτώσεις τραυματισμών, όπως και να μην ανάβουν φωτιές στην ύπαιθρο, στην προσπάθειά τους να διώξουν τις ακρίδες από τα κτήματά τους.

Παράλληλα, δήλωσε πως ο αιγυπτιακός στρατός και η αστυνομία προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την επιδρομή των ακρίδων «με όποιο τρόπο κριθεί προσφορότερος», ενώ το ίδιο πράττουν και οι ισραηλινές δυνάμεις.

Share this post