ΕΙΔΗΣΕΙΣ

recycling

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κισσόνεργα: Σύστημα ανακύκλωσης από πόρτα σε πόρτα

recycling

Το Κ.Σ. Κισσόνεργας σε πρόσφατη συνεδρία του, και λαμβάνοντας υπόψη την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη σε ότι αφορά την ανακύκλωση, αποφάσισε την εφαρμογή συστήματος αποκομιδής της Ανακύκλωσης από πόρτα σε πόρτα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου Κισσόνεργας Γιώργο Στυλιανού.

Μετά από επίμονες προσπάθειες μηνών και κατόπιν συνεννόησης με την εταιρεία Ανακύκλωσης, αποφασίστηκε είπε στο ΚΥΠΕ,όπως από την 1η Απριλίου 2015 θα καταργηθούν όλα τα σημεία ανακύκλωσης που διατηρούνται σε διάφορα σημεία στην κοινότητα, και η ανακύκλωση πλέον θα μαζεύεται μια φόρα την εβδομάδα, συγκεκριμένα κάθε Παρασκευή, από το κάθε νοικοκυριό.

Με αυτή την κίνηση θα δοθεί μια οριστική λύση και στην οχληρία που παρατηρείται στα σημεία ανακύκλωσης όπου δυστυχώς δημιουργούνται ‘μικροί σκυβαλότοποι’, είπε χαρακτηριστικά.

Οπωσδήποτεσυνέχισε, “ αυτό το σύστημα ανακύκλωσης θα συντείνει στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των δημοτών της Κισσόνεργας, στον εκσυγχρονισμό και στην αναβάθμιση τηςκαθαριότητας της κοινότητας”.

Έχουμε είπε, “ ήδη εγκαινιάσει εκστρατεία ενημέρωσης των κατοίκων της Κισσόνεργας για τον τρόπο λειτουργίας του σχεδίου”, και αναμένεται – όπως είπεότι από την 1η Απριλίου θα έχουμε μια ομαλή μετάβαση από το παλιό στο νέο σύστημα αποκομιδής της Ανακύκλωσης από πόρτα σε πόρτα.

Ο κ. Στυλιανού έκανε λόγο για πρωτοπορία από πλευράς της κοινοτικής αρχής Κισσόνεργας αφού ανέφερε η Κισσόνεργα είναι η πρώτη κοινότητα παγκύπρια που εφαρμόζει το σύστημα Ανακύκλωσης από πόρτα σε πόρτα.

Share this post