Ειδήσεις

ios-empola

Ειδήσεις

Παγκόσμια ανησυχία από τον ιό Έμπολα

ios-empola

Ο Παγκόσμιος οργανισμός υγείας αναβάθμισε την επικινδυνότητα του ιού παγκοσμίως, ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών, εξέδωσε νέα ταξιδιωτική οδηγία για τις χώρες που πλήττονται από τον θανατηφόρο ιό.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία και μάλιστα σε επίπεδο 2, κήρυξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, εξαιτίας της επιδημίας του Εμπολα.

Ο οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών, που εδρεύει στη Γενεύη, ανακοίνωσε ότι οι πιθανές συνέπειες από την περαιτέρω παγκόσμια εξάπλωση της επιδημίας, που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από χίλιους ανθρώπους σε τέσσερεις χώρες της Δυτικής Αφρικής είναι ιδιαίτερα σοβαρές δεδομένης της μεταδοτικότητας του ιού.

Ο ΠΟΥ καλεί σε συντονισμένη διεθνή αντίδραση για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του ιού.

 

Σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, ήδη πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο με σκοπό τη λήψη προληπτικών μέτρων.

Εξάλλου ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η δήλωση του Κέιτζι Φουκούντα, αναπληρωτή γενικού διευθυντή του ΠΟΥ αρμόδιου για την υγειονομική ασφάλεια ότι ο οργανισμός είναι απόλυτα προετοιμασμένος στο ενδεχόμενο η επιδημία να βρίσκεται σε έξαρση για αρκετούς μήνες

 

Νέα ταξιδιωτική οδηγία

Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε νέα οδηγία γι’ αποφυγή επίσκεψης σε Σιέρα Λεόνε, Λιβερία και Γουινέα, στις χώρες δηλαδή που θρηνούν θύματα του έμπολα. Το Υπουργείο συστήνει στο κοινό να αποφεύγει να ταξιδεύει προς τις χώρες αυτές αν δεν είναι αναγκαίο. Σε περίπτωση που η παρουσία πολιτών στη χώρες αυτές είναι απαραίτητη, τότε πρέπει ν’ ακολουθούν τόσο τις τοπικές, όσο και τις διεθνείς αναφορές για την εξέλιξη του προβλήματος, καθώς και την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Share this post