Ειδήσεις

pyrkagia

Ειδήσεις

Σημαντική μείωση πυρκαγιών υπαίθρου το 2014

pyrkagia

Σημαντική μείωση – της τάξης του 48,1% – του αριθμού των πυρκαγιών στην ύπαιθρο σημειώθηκε κατά τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο 2014 σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2013, δήλωσε ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Μάρκος Τράγκολας, σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ.

Ανέφερε, επίσης, ότι οι περιπολίες στην ύπαιθρο θα ενταθούν και θα ενισχυθούν με τα περίπολα της Αστυνομίας και με τους Εθελοντές Παρατηρητές Υπαίθρου, ένας θεσμός που λειτούργησε από 1η Αυγούστου 2014 σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Reaction Youth for the Prevention.
Ο κ. Τράγκολας υπογράμμισε ότι το πρόβλημα των πυρκαγιών είναι κοινωνικό πρόβλημα, αφού απειλούνται ζωές, περιουσίες και το περιβάλλον και πρόσθεσε ότι χρειάζεται η συμβολή και συνεργασία όλων κυρίως στα θέματα πρόληψης.
Τόνισε, παράλληλα, ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στα θέματα πρόληψης των πυρκαγιών τον Αύγουστο, αφού αποδεδειγμένα τα τελευταία χρόνια ο μήνας Αύγουστος είναι πολύ κρίσιμος, και πρόσθεσε ότι με βάση τα στατιστικά στοιχεία οι περισσότερες πυρκαγιές ξεσπούν στις ανατολικές και δυτικές περιοχές της Λεμεσού και Πάφου γι’ αυτό θεωρούνται υψηλής επικινδυνότητας.
Απαντώντας σε ερώτηση για πυρκαγιές που τέθηκαν κακόβουλα, είπε ότι υπήρξαν περιπτώσεις όπου κάποια ύποπτα πρόσωπα ανακρίθηκαν και κάποια άλλα συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν από την Αστυνομία και οι υποθέσεις τους βρίσκονται ενώπιον Ποινικών Δικαστηρίων για εκδίκαση.
Ανέφερε, επίσης, ότι όταν ένα πρόσωπο εντοπίσει εστία πυρκαγιάς θα πρέπει να επικοινωνήσει με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στα τηλέφωνα 112 ή 199 ή μέσω του Τμήματος Δασών στο 1407 δίνοντας πληροφορίες για την περιοχή της πυρκαγιάς, την έκταση της και τη διαδρομή προσέγγισής της.

Share this post