Σοβαρό το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά

αδέσποτα

Σοβαρό το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά

 αδέσποτα

Θα πρέπει να μας ανησυχεί ιδιαίτερα η αύξηση του φαινομένου να εγκαταλείπονται τα ζώα, κυρίως σκυλιά, απο τους ιδιοκτήτες τους στους δρόμους για χίλιους δυό λόγους. Το φαινόμενο έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις που Δήμοι και Κοινότητες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τα αδέσποτα, πλέον, ζώα που κυκλοφορούν στους δρόμους. Μάλιστα αναγνώστες της Πράσινης Ασπίδας κάνουν ακόμη λόγο και για αδιαφορία των τοπικών αρχών απέναντι στα επανειλημμένα καλέσματά τους για ανάληψη δράσης…

Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτη η στάση τέτοιων συμπολιτών μας, οι οποίοι παρά την ηθική αλλά και νομική υποχρέωση που αναλαμβάνουν αγοράζοντας και μεγαλώνοντας ένα σκύλο, συμπεριφέρονται με αυτό τον απάνθρωπο και απαράδεκτο τρόπο. Ο νόμος 46(Ι)/94, στο άρθρο 6, αναφέρει ρητά πως για τα ζώα τα οποία μεγαλώνουν κάτω από τη φροντίδα του ανθρώπου, οι ιδιοκτήτες τους έχουν νομικές υποχρεώσεις σε σχέση με τη διαβίωση, τη διατροφή και την ευημερία τους. Οι ιδιοκτήτες εγκαταλελειμμένων ζώων υπόκεινται σε ποινική δίωξη και μεγάλα χρηματικά πρόστιμα.

Δεν είναι όμως αρκετός ένας νόμος από μόνος του για να λύσει το πρόβλημα. Χρειάζεται και έμπρακτη απόδειξη από τους πολίτες ότι νοιάζονται και αγαπούν πραγματικά τα κατοικίδια ζώα τους.

Επιτέλους οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και οι τοπικές αρχές ας ενσκήψουν με σοβαρότητα στο θέμα αυτό τόσο με εκστρατείες ενημέρωσης των πολιτών όσο και με την εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας με στόχο να σταματήσει το απαράδεχτο αυτό φαινόμενο, που δεν μας τιμά καθόλου ούτε σαν κράτος ούτε σαν πολίτες. 

[ΒΟΛΕΣ] Σημαδεύει ο Αετομάτης

Share this post